O nama

Privatno poduzeće QWERTY d.o.o. osnovano je u prosincu 1993.godine. Djelatnosti koje su prilikom osnivanja upisane u Trgovački sud bile su, (i ostale):

–      računovodstveni i knjigovodstveni poslovi,
–      savjetodavne aktivnosti i zastupanje (osim pravnog) klijenata pred poreznim vlastima,
–      računalne i srodne aktivnosti.

Iako se na tržištu knjigovodstvenih usluga tada moglo naći dosta knjigovodstvenih servisa, glavnom osnivaču i sadašnjem vlasniku, činilo se da svojim idejama, znanjem i pristupom ovoj djelatnosti može ponuditi nešto drugačije i modernije, novo i prikladnije za vrijeme koje je tek dolazilo. Računovodstvo na našim prostorima uvelike se oslanjalo na propise, Zakone i Pravilnike nasljeđene iz prijašnjeg sustava, a privatni poduzetnici bojažljivo su se pojavljivali, pa je to bilo i vrijeme velikih izazova – što se na neki način može smatrati i našom krilaticom.

 

Na samim počecima našeg poslovanja izazov je bilo uvođenje novih tehnologija u računovodstveni proces, knjigovodstvo, analize i obrade podataka. Tijekom vremena bio je izazov usavršavati tu tehnologiju i sustavno educirati kadar da je efikasno koristi. Također, jedan od izazova bio je naviknuti komitente da pokušaju drugačije razmišljati o računovodstvu i silnoj papirologiji s kojom se moraju sami suočiti, te da rezultati dobiveni obradom iste mogu najviše koristiti njima. Trenutni izazov – ova je web stranica putem koje se želimo prezentirati i široj javnosti, povezati s više mogućih komitenata, te ponuditi neke nove ideje, –  a možda i još ponešto.

Računalne i srodne aktivnosti, kao jedna od registriranih djelatnosti – odnosi se na izradu i održavanje vlastitih aplikativnih rješenja za računovodstvo. Isto tako i na manje zahtjevno održavanje računalne opreme korisnika, davanje savjeta i pomoć kod odabira informatičke opreme korisnicima te nabavka iste. Shodno tome, na ovim stranicama, zainteresiranima, smo ponudili neka naša demo rješenja aplikacija za računovodstvo koja se slobodno mogu preuzeti i u toplini svoga ureda ili doma razgledati.

Puno uspjeha u privatnom i poslovnom životu,

Vaš Qwerty…